REKLAMA

PIEC KUCHENNY-TRADYCJA, PRESTIŻ I NOWOCZESNOŚĆ.

nr IP94K34W 1 sie
Świdnica, woj. lubuskie
1 zł 

Czy tradycyjny piec kuchenny może być zamontowany w domach z rekuperacją? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze użytecznością i efektywnością. Posiada bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca bilansu powietrznego domu, palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. Za pośrednictwem wody, może ogrzewać powierzchnie 75 m2 i 150 m2. Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Energia cieplna gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin)-poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni- w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana. Nie ma przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień, wciskamy na centralce "start", a automatyka steruje sama procesami palenia. Jest bezpieczna i komfortowa w obsłudze. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną, a konstrukcja zapewnia całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia najsurowsze normy europejskie. Przeznaczona do nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany: gładkie lub obłożone kamieniem, cegłą lub innowacyjnymi spiekami kwarcowymi, albo malowane farbami. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Taki piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i awangardowego wnętrza.
Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Jego zabudowa może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus dodatkowy piekarnik elektryczny. W dużych izbach budowane są kompleksy kaflowe, w skład których wchodzi piec kuchenny, piec do pizzy, pokojowy piec kaflowy z ciepłym przypieckiem i platformą do spania.
Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Tel. 68 3273341, 606756498 i na www.salonsobkowiak.pl

Kontakt